Türkiye GündemiŞu an 1 kişi okuyor
.

ROKETSAN tesisleri dualarla açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Lalahan bölgesinde düzenlenen ROKETSAN Üretim Tesisleri Açılışı, Seri Üretim Teslimatları ve Temel Atma Töreni'ne katıldı. Tesisler, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş'un duasının ardından kurdele kesilerek hizmete alındı.

Haber Merkezidingorevlileri.com7 Nisan 2026 22:374
ROKETSAN tesisleri dualarla açıldı

AÇILIŞ TÖRENİ LALAHAN'DA YAPILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Lalahan'da düzenlenen ROKETSAN Üretim Tesisleri Açılışı, Seri Üretim Teslimatları ve Temel Atma Töreni'nde konuştu. Tören öncesinde ROKETSAN tarafından üretilen yerli ve milli savunma sanayisi ürünlerini inceleyen Erdoğan, yetkililerden bilgi aldı.

Program kapsamında Kırıkkale Yakıt Üretim Tesisleri, Lalahan Harp Başlığı Tesisi ile İleri Teknolojiler AR-GE ve Mühendislik Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Ayrıca Lalahan Füze Entegrasyon Tesisleri'nin temeli atıldı, çeşitli füze ve mühimmat sistemlerinin de teslimatı yapıldı.

DUAYLA KURDELE KESİLDİ

Törende Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş dua etti. Duanın ardından kurdele kesilerek tesislerin açılışı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırıkkale Yakıt Üretim Tesisi'ne canlı bağlantı gerçekleştirilmesinin ardından burada yapılacak üretimin mühimmat alanında önemli kazanımlar sağlayacağını belirtti.

SAVUNMA SANAYİSİNDE YENİ YATIRIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında savunma sanayisinde yüksek teknolojili ürünlerin daha hızlı, daha etkin ve daha yüksek adetlerde üretilmesinin hedeflendiğini söyledi. Devreye alınan yatırımların, hava savunma sistemleri, stratejik füze projeleri ve akıllı mühimmat kabiliyetlerine katkı sağlayacağını ifade etti.

Toplam yatırım ölçeğinin 3 milyar dolara ulaştığını belirten Erdoğan, tamamlanan yatırımların savunma sanayisinin üretim kapasitesini ve caydırıcılığını artıracağını kaydetti.

İHRACAT VE TEKNOLOJİ VURGUSU

Savunma sanayisinde dışa bağımlılığın önemli ölçüde azaldığını dile getiren Erdoğan, sektör ihracatının geçen yıl 10 milyar doların üzerine çıktığını bildirdi. Erdoğan, 2026'nın ilk çeyreğinde savunma ve havacılık ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,1 artışla 1 milyar 910 milyon dolara ulaştığını söyledi.

ROKETSAN'ın 50'nin üzerinde ülkeye ihracat yaptığını belirten Erdoğan, kurumun roket teknolojilerinden uydu fırlatma kabiliyetlerine kadar geniş bir alanda Türkiye'nin yüksek teknoloji vizyonuna katkı sunduğunu ifade etti.

TÖRENE GENİŞ KATILIM

Törene çok sayıda bakan, kuvvet komutanı, üst düzey yetkili, savunma sanayisi temsilcisi ve yabancı diplomat katıldı. Programda ayrıca ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mozaik tablo takdim edildi.

Fotoğraf 1
Galeri 1
Fotoğraf 1

Fotoğraf 2
Galeri 2
Fotoğraf 2

Yorumlar

Bu içerik için 0 yorum bulunuyor.

Yorum yapmak için giriş yap

Kaydetme, beğenme ve yorum gönderme işlemleri üye hesabı ile kullanılır.

İlk yorumu sen ekleyebilirsin.
İkindi vaktine kalan03:06:26